Samtaler uten oversettelse
Mellom to telefoner som støtter det, får hver samtale sin egen krypteringsnøkkel som overføres trygt via den krypterte chatten. Medieserveren videresender lyd og bilde den ikke kan dekryptere, og en lås på skjermen bekrefter at samtalen er ende-til-ende-kryptert.
Samtaler bruker WebRTC. Avhengig av tilkoblingen sendes mediestrømmen gjennom AiThaos infrastruktur eller en ekstern medietjeneste. Ruten kan endres når nettverket er utilgjengelig. Dette endrer ikke skillet mellom transportkryptering og ende-til-ende-kryptering.
Transportkryptering er ikke det samme
All samtalelyd og video krypteres under transport, slik WebRTC krever. Alene ville dette likevel tillatt serveren å lytte. Det som gjør samtalen ende-til-ende-kryptert, er den unike samtalenøkkelen som serveren aldri mottar.
Samtaler med oversettelse
Oversettelse i en samtale starter først når begge deltakere har samtykket. For å oversette gis samtalenøkkelen til AiThaos oversettelsestjeneste slik at den kan høre lyden. Fra det øyeblikket er samtalen ikke lenger ende-til-ende-kryptert, og låsikonet forsvinner fra skjermen.
Dekodet lyd sendes til en oversettelsesleverandør; videostrømmen sendes aldri dit. Samtalenøkkelen beholdes kun under samtalen, maksimalt i rundt én time.
Gruppesamtaler med oversettelse
Gruppesamtaler er kryptert under overføring; en samtale med oversettelse er ikke ende-til-ende-kryptert. Med talerens samtykke sendes talen til en leverandør av skyoversettelse. Video sendes ikke til oversettelse.
Hva som lagres om en samtale
- Samtaler tas ikke opp.
- Samtaler tas ikke opp. Samtaleloggen — hvem, når og hvor lenge — beholdes til du sletter oppføringen eller sletter kontoen. Sletting av din oppføring fjerner ikke den andre deltakerens; den delte oppføringen slettes når ingen deltakere beholder den.
- Samtalesammendrag: i en oversatt samtale kan hver av partene be om et sammendrag, og den andre ser at dette er på. Det skriftlige transkriptet sendes til en AI-skyleverandør; AiThao beholder ikke transkriptet på serveren. Sammendraget lagres midlertidig i minnet slik at gjentatte forespørsler innen 6 timer kan gjenbruke resultatet. Du kan nekte sammendrag av samtaler med deg i Innstillinger.
Spørsmål
Hvordan vet jeg om samtalen er ende-til-ende-kryptert?
Se etter det grønne låsikonet på samtaleskjermen. Det er synlig ved samtaler uten oversettelse mellom støttede telefoner, og forsvinner når oversettelse aktiveres.
Blir samtalene tatt opp?
Samtaler tas ikke opp. Samtaleloggen — hvem, når og hvor lenge — beholdes til du sletter oppføringen eller sletter kontoen. Sletting av din oppføring fjerner ikke den andre deltakerens; den delte oppføringen slettes når ingen deltakere beholder den.