ការខលដោយគ្មានការបកប្រែ
ការខលជាសំឡេង និងវីដេអូបែបមនុស្សពីរនាក់រវាងឧបករណ៍ដែលគាំទ្រ ត្រូវបានការពារដោយការអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់តាមរយៈ WebRTC និង DTLS-SRTP។
ការខលប្រើប្រាស់ WebRTC។ អាស្រ័យលើការតភ្ជាប់ ទិន្នន័យមេឌៀធ្វើដំណើរតាមរយៈហេដ្ឋារចនាសម្ព័ន្ធ AiThao ឬសេវាកម្មមេឌៀខាងក្រៅ។ ផ្លូវអាចផ្លាស់ប្តូរនៅពេលបណ្តាញមិនដំណើរការ។ នេះមិនផ្លាស់ប្តូរភាពខុសគ្នារវាងការអ៊ិនគ្រីបឆ្លងកាត់ (Transport) និងការអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ (End-to-end) នោះទេ។
ការអ៊ិនគ្រីបពេលបញ្ជូនមិនដូចគ្នាទេ
ការអ៊ិនគ្រីបពេលបញ្ជូនការពារការតភ្ជាប់រវាងអ្នក និងម៉ាស៊ីនបម្រើ ប៉ុន្តែមិនមែនពីដើមដល់ចប់រវាងអ្នកខលទាំងពីរនោះទេ នៅពេលដែលមានសេវាកម្មកណ្តាលដូចជាការបកប្រែត្រូវបានទាមទារ។
ការខលជាមួយការបកប្រែ
នៅពេលដែលការបកប្រែការនិយាយត្រូវបានបើក សំឡេងត្រូវតែត្រូវបានឌិគ្រីបនៅលើម៉ាស៊ីនបម្រើបកប្រែ ដើម្បីសម្គាល់ពាក្យ និងបង្កើតការបកប្រែ។
រូបសញ្ញាសោនៅលើអេក្រង់នឹងផ្លាស់ប្តូរ ដើម្បីបង្ហាញយ៉ាងច្បាស់ថាការខលកំពុងដំណើរការតាមរយៈសេវាកម្មបកប្រែលើពពក។
ការខលជាក្រុមជាមួយការបកប្រែ
ការខលជាក្រុមត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពេលបញ្ជូន; ការខលជាមួយការបកប្រែមិនត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ទេ។ ដោយមានការយល់ព្រមពីអ្នកនិយាយ ការនិយាយរបស់ពួកគេត្រូវបានផ្ញើទៅកាន់អ្នកផ្តល់សេវាបកប្រែលើពពក។ វីដេអូមិនត្រូវបានផ្ញើសម្រាប់ការបកប្រែទេ។
អ្វីដែលត្រូវបានរក្សាទុកអំពីការខល
- ការខលមិនត្រូវបានថតសំឡេងទុកឡើយ។ កំណត់ត្រាការខល — អ្នកណា ពេលណា និងរយៈពេលប៉ុណ្ណា — នៅតែមានរហូតដល់អ្នកលុបធាតុនោះ ឬលុបគណនីរបស់អ្នក។ ការលុបធាតុរបស់អ្នកមិនលុបរបស់ភាគីម្ខាងទៀតឡើយ; កំណត់ត្រារួមត្រូវបានលុបនៅពេលដែលគ្មានអ្នកចូលរួមណាម្នាក់រក្សាទុកវា។
- ការខលមិនត្រូវបានថតសំឡេងទុកឡើយ។ កំណត់ត្រាការខល — អ្នកណា ពេលណា និងរយៈពេលប៉ុណ្ណា — នៅតែមានរហូតដល់អ្នកលុបធាតុនោះ ឬលុបគណនីរបស់អ្នក។ ការលុបធាតុរបស់អ្នកមិនលុបរបស់ភាគីម្ខាងទៀតឡើយ; កំណត់ត្រារួមត្រូវបានលុបនៅពេលដែលគ្មានអ្នកចូលរួមណាម្នាក់រក្សាទុកវា។
- សេចក្តីសង្ខេបនៃការខលត្រូវបានរក្សាទុកក្នុងឃ្លាំងសម្ងាត់រយៈពេល 6 ម៉ោង ដើម្បីកាត់បន្ថយការចំណាយលើការបង្កើតឡើងវិញ ប្រសិនបើបានស្នើសុំ។
សំណួរ
តើការខលជាក្រុមត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ទេ?
ការខលជាក្រុមត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពេលបញ្ជូន; ការខលជាក្រុមជាមួយការបកប្រែមិនត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ទេ។
តើខ្ញុំអាចដឹងដោយរបៀបណាថាការខលត្រូវបានការពារ?
ការខលមិនត្រូវបានថតសំឡេងទុកឡើយ។ កំណត់ត្រាការខល — អ្នកណា ពេលណា និងរយៈពេលប៉ុណ្ណា — នៅតែមានរហូតដល់អ្នកលុបធាតុនោះ ឬលុបគណនីរបស់អ្នក។ ការលុបធាតុរបស់អ្នកមិនលុបរបស់ភាគីម្ខាងទៀតឡើយ; កំណត់ត្រារួមត្រូវបានលុបនៅពេលដែលគ្មានអ្នកចូលរួមណាម្នាក់រក្សាទុកវា។