Security · AiThao

ការអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ក្នុងការជជែក

អ្វីដែលអ្នកសរសេរនៅក្នុងការជជែក AiThao ត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបនៅលើទូរស័ព្ទរបស់អ្នកមុនពេលវាចាកចេញ ហើយមានតែទូរស័ព្ទដែលវាត្រូវបានកំណត់ឱ្យប៉ុណ្ណោះដែលអាចឌិគ្រីបវាបាន។

អ្វីដែលត្រូវបានអ៊ិនគ្រីប

អត្ថបទ ប្រតិកម្ម ការកែសម្រួល រូបថត ឯកសារ សារជាសំឡេង ទីតាំង និងកាតទំនាក់ទំនង។ នីមួយៗត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបនៅលើទូរស័ព្ទរបស់អ្នកជាមួយ Signal Protocol សម្រាប់គ្រប់ទូរស័ព្ទរបស់មនុស្សដែលអ្នកកំពុងសរសេរទៅ និងសម្រាប់ឧបករណ៍ផ្សេងទៀតរបស់អ្នកផ្ទាល់។ ម៉ាស៊ីនបម្រើផ្ទុក និងបញ្ជូនបន្តច្បាប់ចម្លងដែលបានអ៊ិនគ្រីប ហើយមិនអាចអានវាបានឡើយ។ ច្បាប់ចម្លងនីមួយៗត្រូវបានលុបចេញពីម៉ាស៊ីនបម្រើភ្លាមៗនៅពេលដែលទូរស័ព្ទដែលវាត្រូវបានបង្កើតឡើងសម្រាប់ទទួលបានវា ឬបន្ទាប់ពី 30 ថ្ងៃ។

រូបថត ឯកសារ និងសារជាសំឡេងត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបនៅលើទូរស័ព្ទដោយកូនសោផ្ទាល់ខ្លួនរបស់ពួកគេមុនពេលផ្ទុកឡើង។ កន្លែងផ្ទុករក្សាទុកតែឯកសារដែលបានអ៊ិនគ្រីបប៉ុណ្ណោះ កូនសោធ្វើដំណើរនៅខាងក្នុងសារដែលបានអ៊ិនគ្រីប។

សន្តិសុខនៃការខល

ការជជែកជាក្រុមផ្ទាល់ខ្លួនក៏ត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបពីដើមដល់ចប់ផងដែរ។ សមាជិកនីមួយៗនៃក្រុមមានកូនសោតែមួយគត់ដើម្បីឌិគ្រីបសាររបស់ក្រុម។

ការពិនិត្យមើលថាតើអ្នកកំពុងនិយាយជាមួយអ្នកណា

អ្នកអាចផ្ទៀងផ្ទាត់អត្តសញ្ញាណរបស់ដៃគូសន្ទនាដោយការប្រៀបធៀបលេខសុវត្ថិភាព (Safety Numbers) ឬស្កេនកូដ QR ដោយផ្ទាល់។

ប្រសិនបើកូនសោរបស់អ្នកប្រើប្រាស់ផ្លាស់ប្តូរ (ឧទាហរណ៍ ប្រសិនបើពួកគេប្តូរទូរស័ព្ទថ្មី) កម្មវិធីនឹងជូនដំណឹងដល់អ្នក។

នៅលើទូរស័ព្ទរបស់អ្នក

មូលដ្ឋានទិន្នន័យក្នុងឧបករណ៍របស់អ្នកត្រូវបានការពារដោយប្រព័ន្ធសុវត្ថិភាពរបស់ប្រព័ន្ធប្រតិបត្តិការ ហើយអាចចាក់សោបន្ថែមដោយប្រើជីវមាត្រ (Face ID, ស្នាមម្រាមដៃ) ឬលេខសម្ងាត់។

កន្លែងដែលការការពារបញ្ចប់

  • នៅពេលដែលអ្នកបើកការបកប្រែលើពពក សារត្រូវតែត្រូវបានដំណើរការដោយសេវាកម្មបកប្រែ។
  • រូបថតអេក្រង់ដែលថតដោយភាគីម្ខាងទៀត (ទោះបីជាកម្មវិធីព្យាយាមរារាំងវាក៏ដោយ)។
  • ប្រសិនបើឧបករណ៍របស់អ្នកត្រូវបានសម្រុះសម្រួលដោយមេរោគ ឬត្រូវបានចូលប្រើដោយគ្មានការអនុញ្ញាត។

សំណួរ

តើ AiThao រក្សាទុកកូនសោអ៊ិនគ្រីបរបស់ខ្ញុំទេ?

ទេ កូនសោឯកជនរបស់អ្នកត្រូវបានបង្កើត និងរក្សាទុកនៅលើឧបករណ៍របស់អ្នកផ្ទាល់។

តើការបម្រុងទុកត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបដែរឬទេ?

បាទ/ចាស ការបម្រុងទុកត្រូវបានអ៊ិនគ្រីបដោយប្រើសោផ្ទាល់ខ្លួនរបស់អ្នក មុនពេលរក្សាទុកក្នុង iCloud ឬកុំព្យូទ័រ។

តើសារដែលបានលុបអាចស្តារឡើងវិញបានទេ?

នៅពេលអ្នកលុបសារនៅលើឧបករណ៍របស់អ្នក វានឹងត្រូវលុបជាអចិន្ត្រៃយ៍ពីមូលដ្ឋានទិន្នន័យក្នុងស្រុក។