Шта је све шифровано
Текст, реакције, измене, фотографије, фајлови, гласовне поруке, локације и контакти. Све се то шифрује на вашем телефону помоћу протокола Signal — за сваки телефон саговорника и за ваше друге уређаје. Сервер чува и испоручује шифроване пакете и не може да их дешифрује. Свака копија се брише са сервера чим је циљни телефон прими, или након 30 дана.
Само уређаји прималаца имају кључеве за дешифровање примљених података.
Безбедност позива
У групним разговорима свака порука се шифрује појединачно за сваког члана групе одговарајућим сесијским кључевима.
Провера саговорника
Можете упоредити безбедносне кодове са својим саговорником лично или скенирањем QR кода како бисте потврдили идентитет везе.
Ако саговорник промени телефон, апликација вас упозорава на промену безбедносног кода.
На вашем телефону
Криптографски кључеви се чувају у хардверски заштићеној меморији телефона и никада не напуштају уређај у отвореном облику.
Где престаје заштита
- Када укључите превод у облаку: текст или аудио се шаљу на превођење преко сигурног канала.
- Приликом фотографисања екрана спољним апаратом од стране саговорника.
- Ако неко физички откључа ваш уређај без ваше дозволе.
Често постављана питања
Који алгоритам се користи?
Користе се признати индустријски стандарди за асиметрично шифровање и безбедне сесијске кључеве.
Да ли су групна ћаскања заштићена?
Да, групне поруке су шифроване појединачно за сваког учесника.
Шта сервер види током преноса?
Сервер види само техничке метаподатке за рутирање, без приступа садржају шифроване поруке.